Posted on

Exempel: »Dansk Filosofisk Selskab»

Tänkte kort berätta om ett exempel på vad jag gjort i programmeringsväg, om du händelsevis skulle se det som intressant. Ett exempel på ett projekt där jag medverkade med programmering var att sätta upp en hemsida men även skräddarsytt program för konferenser och planering som årligen återkommande av »Dansk Filosofisk Selskab». Föreningen hade redan en sida baserad på “CMS made simple”. Systemet fungerade bra och de hade vana vid systemet, så den byttes ut mot en nyare version när vi flyttade till ett nytt webbhotell. Konferensplaneringen var lite svårare att förstå, och vi fick prata över telefon för att komma tillklarhet hur den skulle fungera. Men enkelt sett så finns en input, ett formulär där varje föreläsare skriver in sin abstract, och anger vilken typ av session där det kan passa. Sessionerna är planerade på förhand. En administratör kan sedan placera in varje föreläsning efter session och sätta tidsgränser för hur länge föreläsningarna håller på och vilka dagar, samt några saker till. Därefter går det att generera ett konferensprogram i PDF av allt. Detta har tidigare även trycks som ett småtryck (se nedan).

Vad som levererades var installationer, administrationer, lite utbildning, tester men även gemensamma överenskommelser under en period. Det kostade 8000 DKK. Men det var också nedsatt pris för snart 10 år sedan.

Om du vill kontakta mig kan du göra det via epost: set@setlonnert.com.